چهار شرور مسلح در جریان رزمایش پاک‌سازی کویر بردسکن به هلاکت رسیدند قاچاقچیان بین المللی به ۵ سال حبس و ۶ هزار میلیارد جزای نقدی محکوم شدند دیدار محسنی‌اژه‌ای با مقام عالی قضایی پاکستان هانی کرده با اصابت ۲ گلوله پلیس بازداشت شد پیش‌بینی افزایش گردوخاک از دوشنبه در تهران اسامی برخی محصولات خوراکی غیرمجاز اعلام شد اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان

ساخت حسگری برای تشخیص آنی مواد غذایی فاسد

انسان مواد غذایی زیادی را هدر می‌دهد که بخشی از آن به دلیل فاسد شدن این مواد است. محققان برای حل این مشکل حسگر کوچکی ساخته‌اند که تازگی غذا‌ها را کنترل و داده‌های مربوطه را برای گوشی ارسال می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۲:۱۷ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 14
کد خبر: ۱۸۹۲۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسگر تازه اختراع شده مواد غذایی غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ و ماهی را به صورت آنی کنترل و داده‌ها را به گوشی هوشمند ارسال می‌کند. این دستگاه پتانسیل تغییر سطح ایمنی و امنیت غذایی را در سراسر جهان دارد.

هر سال تقریباً یک سوم کل مواد غذایی تولید شده در سطح جهان از بین رفته یا هدر می‌رود. این رقم در حدود ۱.۴ میلیارد تن (۱.۳ میلیارد تن) غذا است. این امر نه تنها از نظر پولی برای اقتصاد جهانی پرهزینه است، بلکه تا ۱۰ درصد از گاز‌های گلخانه‌ای از بخشی از مواد غذایی تولید می‌شود که مصرف نمی‌شوند. همچنین خطر مسمومیت غذایی ناشی از خوردن غذای فاسد هم وجود دارد.

هنگامی که غذا‌های غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ و ماهی شروع به فاسد شدن می‌کنند، آمین‌های بیوژنیک تولید می‌کنند. آن‌ها ترکیبات آلی هستند که شاخص‌های تعیین کننده کیفیت غذا بوده و به طور بالقوه برای انسان سمی هستند. در حالی که کنترل آمین‌های بیوژنیک روش استاندارد طلایی برای نظارت بر فساد مواد غذایی است، اما اندازه‌گیری آن‌ها مستلزم استفاده از ابزار گران قیمت و غیرقابل حمل توسط پرسنل آموزش دیده است.

اکنون، محققان دانشگاه کوچ ترکیه، حسگر کوچکی ساخته‌اند که می‌تواند به صورت بی سیم و بدون باتری، تازگی غذا را به صورت لحظه‌ای کنترل کند و نتایج را به گوشی هوشمند ارسال کند.

این حسگر از یک پلیمر با سنتز آسان ساخته شده که روی الکترود‌هایی لمینت و از حسگر خازنی برای تشخیص آمین‌های بیوژنیک تولید شده توسط غذا‌های غنی از پروتئین استفاده می‌کند. وزن این حسگر حدود ۲ گرم و اندازه آن ۰.۳ اینچ (۲ سانتی متر مربع) است. حسگر مذکور از فناوری ارتباط میدانی نزدیک (NFC) با تراشه‌ها استفاده کرده و با تلفن هوشمند جفت می‌شود و اطلاعات مربوط به اندازه گیری‌ها را به صورت بی سیم و آنی از طریق آنتن ارسال می‌کند. تراشه زمانی انرژی دریافت می‌کند که یک گوشی هوشمند سازگار با NFC در نزدیکی حسگر قرار گیرد.

آزمایش این حسگر موفقیت آمیز بوده و انتظار می‌رود برنامه ریزی برای تولید آن در آینده نزدیک آغاز شود. / نیواطلس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار