ساخت حسگری برای تشخیص آنی مواد غذایی فاسد-راهبرد معاصر
اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند

ساخت حسگری برای تشخیص آنی مواد غذایی فاسد

انسان مواد غذایی زیادی را هدر می‌دهد که بخشی از آن به دلیل فاسد شدن این مواد است. محققان برای حل این مشکل حسگر کوچکی ساخته‌اند که تازگی غذا‌ها را کنترل و داده‌های مربوطه را برای گوشی ارسال می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۲:۱۷ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 14
کد خبر: ۱۸۹۲۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسگر تازه اختراع شده مواد غذایی غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ و ماهی را به صورت آنی کنترل و داده‌ها را به گوشی هوشمند ارسال می‌کند. این دستگاه پتانسیل تغییر سطح ایمنی و امنیت غذایی را در سراسر جهان دارد.

هر سال تقریباً یک سوم کل مواد غذایی تولید شده در سطح جهان از بین رفته یا هدر می‌رود. این رقم در حدود ۱.۴ میلیارد تن (۱.۳ میلیارد تن) غذا است. این امر نه تنها از نظر پولی برای اقتصاد جهانی پرهزینه است، بلکه تا ۱۰ درصد از گاز‌های گلخانه‌ای از بخشی از مواد غذایی تولید می‌شود که مصرف نمی‌شوند. همچنین خطر مسمومیت غذایی ناشی از خوردن غذای فاسد هم وجود دارد.

هنگامی که غذا‌های غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ و ماهی شروع به فاسد شدن می‌کنند، آمین‌های بیوژنیک تولید می‌کنند. آن‌ها ترکیبات آلی هستند که شاخص‌های تعیین کننده کیفیت غذا بوده و به طور بالقوه برای انسان سمی هستند. در حالی که کنترل آمین‌های بیوژنیک روش استاندارد طلایی برای نظارت بر فساد مواد غذایی است، اما اندازه‌گیری آن‌ها مستلزم استفاده از ابزار گران قیمت و غیرقابل حمل توسط پرسنل آموزش دیده است.

اکنون، محققان دانشگاه کوچ ترکیه، حسگر کوچکی ساخته‌اند که می‌تواند به صورت بی سیم و بدون باتری، تازگی غذا را به صورت لحظه‌ای کنترل کند و نتایج را به گوشی هوشمند ارسال کند.

این حسگر از یک پلیمر با سنتز آسان ساخته شده که روی الکترود‌هایی لمینت و از حسگر خازنی برای تشخیص آمین‌های بیوژنیک تولید شده توسط غذا‌های غنی از پروتئین استفاده می‌کند. وزن این حسگر حدود ۲ گرم و اندازه آن ۰.۳ اینچ (۲ سانتی متر مربع) است. حسگر مذکور از فناوری ارتباط میدانی نزدیک (NFC) با تراشه‌ها استفاده کرده و با تلفن هوشمند جفت می‌شود و اطلاعات مربوط به اندازه گیری‌ها را به صورت بی سیم و آنی از طریق آنتن ارسال می‌کند. تراشه زمانی انرژی دریافت می‌کند که یک گوشی هوشمند سازگار با NFC در نزدیکی حسگر قرار گیرد.

آزمایش این حسگر موفقیت آمیز بوده و انتظار می‌رود برنامه ریزی برای تولید آن در آینده نزدیک آغاز شود. / نیواطلس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار